.FILE 2G 3G 4G 5G
17 mars, 2020

Sambi är godkänd federation som stöd för E-hälsomyndighetens säker åtkomst

Identitets- och behörighetsfederation Sambi som drivs av Internetstiftelsen är först att godkännas av E-hälsomyndigheten som stöd för säker åtkomst till myndighetens tjänster. Steget är en del i E-hälsomyndighetens satsning på att öka säkerheten vid hantering av personuppgifter.

Johan Wallér, vd Apoteksföreningen kommenterar beslutet och menar att det är mycket positivt att det nu finns en federation som är godkänd och som alla aktörer inom hälsa-, vård- och omsorgssektorn kan ansluta till och vara säker på att organisationen uppfyller E-hälsomyndighetens krav på it- och informations-säkerhet. Johan Wallér poängterar även att det är bra att alla aktörer i god tid börjar inventera vilka av sina system som behöver anpassas och anslutas till E-hälsomyndighetens säker åtkomst senast den 1 juni 2022.

Läs mer här om Sambi och hur din organisation blir medlem.

Sambis nyhetsbrev

Sambis nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Välj vilket nyhetsbrev du vill ha
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Sambis nyhetsbrev

Sambis nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom federationen. Prenumerera på våra nyhetsbrev och få intressant och viktig information.

Välj vilket nyhetsbrev du vill ha
Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn